Arhitectura

Agenția spațială transformă fostul depozit Weeties în casă de familie

Agenția spațială transformă fostul depozit Weeties în casă de familie

Studioul australian Spaceagency a consolidat trei apartamente într-o cereală inclusă în patrimoniu fabrică într-o singură familie Acasă în North Fremantle, Australia de Vest.

Agenția spațială a urmărit să sublinieze volumul original și caracterul industrial al depozitului de cărămidă din anii 1930, care a fost folosit cândva pentru a face cerealele pentru micul dejun Weeties, creând în același timp un interior ușor și deschis.

Interior cu volum mare de 5 m Weeties Warehouse de la Space Agency Architects
Spaceagency Architects a creat o casă industrială de familie în Australia

Pentru a realiza acest lucru, studioul a desprins pereții și pereții despărțitori de structura originală, dar și-a menținut tavanul înalt de cinci metri prin bucătărie și spațiul de locuit.

Acest lucru ajută la atragerea luminii naturale în încăperile anterior întunecate din fabrică.

Carcasa exterioară a depozitului Weeties de către Arhitecții Agenției Spațiale
Ocupă carcasa de cărămidă a unui fost depozit Weeties

„Intenția de proiectare a fost de a aduce cât mai multă lumină naturală și ventilație în interior”, a declarat studioul pentru Dezeen.

„Întinderi mari de pereți translucizi au fost folosite pentru a crea o lumină difuză moale pe tot parcursul, menținând în același timp intimitatea în zonele de locuit de la nivelul solului.”

Depozitul Weeties de la Space Agency Architects
Există o piscină circulară

O scară în spirală din oțel alb formează un punct focal sculptural pentru locuința de 424 de metri pătrați, conectând atât la mezanin, cât și la nivelul etajului superior.

Este unul dintre mai multe elemente curbe menite să însuflețeze spațiul existent, altele incluzând o piscină interioară circulară și mezaninul suspendat.

Covor roșu în interiorul depozitului Weeties
Exploziile de culoare creează contraste jucăușe în casă

„O serie de forme curbe și circulare au fost introduse în recipientul rectiliniu pentru contrast și efect dramatic”, a explicat studioul.

Mezaninul este atârnat de acoperișul din oțel existent pentru a oferi spațiu fără coloane dedesubt și include un birou, o zonă de jocuri și o cameră de oaspeți animate de un covor roșu aprins și o perdea asortată.

Weeties Warehouse de la Space Agency Architects
Dormitoarele sunt situate la primul etaj

Deschiderile cu rame din oțel încadrează priveliști spre grădina seră și piscină, care au fost transformate dintr-o unitate alăturată.

Ca parte a proiectului, Spaceagency a întreprins reparațiile necesare la țesătura originală și a ales tonuri neutre atunci când a aplicat finisaje noi elementelor existente.

„Am optat pentru o paletă limitată de cărămidă vopsită în alb pentru pereții existenți, cu podele din beton lustruit, oțel vopsit în alb, pereți translucizi luminoși și căptușeli din lemn recuperat”, a spus studioul.

„(Aceste materiale) aduc căldură și calități tactile spațiului interior.”

Interiorul depozitului Weeties transformat de către Arhitecții Agenției Spațiale
Scara este o piesă centrală sculpturală

La primul etaj, dormitoarele primare și băile au explozii de textura, lumina si culoarea pentru a crea un contrast contemporan fata de plicul fabricat.

„Camera de toaletă cu mozaic de sticlă neagră, baia pentru oaspeți cu mozaic de sticlă complet albă și culorile distractive roz, roșu și caramel din baia copiilor creează momente de surpriză și încântare”, a explicat Spaceagency.

Scară în spirală
Scările sunt menite să contrasteze cu „containerul rectiliniu”

Agenția spațială vede casa ca pe un spațiu jucăuș pentru divertisment, evidențiind banca de lemn lungă de opt metri, care stă paralelă cu bucătăria și poate găzdui 22 de oaspeți ca masă.

„Spațiul este perfect pentru divertisment”, a spus studioul. „(Designul) este 100% capricios.”

Conversie depozit Weeties
Liniile de lemn recuperate părți ale interiorului

Spaceagency Architects a fost înființată în 2000 de Michael Patroni și are sediul în Fremantle, Australia de Vest.

Alte proiecte din Australia de Vest prezentate recent pe Dezeen includ o casă de coastă renovată de la mijlocul secolului de către Design Theory și o extindere a unei cabane din lemn de Grotto Studio din Perth.

Fotografia este de Jack Lovel.

Vrei sa construiesti?

Echipa noastra de ingineri si arhitecti se focalizeaza pe proiecte industriale si ansambluri rezidentiale, mall-uri ,etc. Daca NU vrei o simplă casă, te invit sa folosesti pagina noastră de CONTACT si pe pagina noastra de SERVICII . Nu uita ca mai jos vei gasi alte mii de articole despre ce cauti, asa ca aruncă o privire mai jos!

Sursa- Credit dezeen – . https://www.dezeen.com/2023/12/06/spaceagency-weeties-warehouse-house/

Leave the first comment

Cuprins articol

Citeste si asta:

about me

Colegi ingineri si arhitecti din biroul utopian de arhitectura

Echipa Biroului nostru de Arhitectura UTOPIAN este specializată pe lucrări de industriale , proiecte de blocuri, hale metalice, etc…
Dar vom avea aici si un magazin de unde puteti să vă cumpărați proiecte de case cu toate specialitățile ( Arhitectură, Rezistantă, Drumuri, Instalații, Avize).
Dacă vă interesează ,nu ezitati sa completati formularul de pe pagina noastra de contact!

ing. Neagu Catalin

Cauta pe site

Ne găsesti pe internet!

Vrei noutati si reduceri ?

Aboneaza-te la newsletterul nostru ca sa fii informat cand oferim reduceri de pret!

Articole de citit

Category

tags

FiI primul ce află!

Oferim reduceri si noutăți pe site, așa că abonează-te ca să fii primul ce află de ele!

Nu mersi