Arhitectura

CollectiveProject nuanțe școală indiană renovată cu baldachin de bambus

CollectiveProject nuanțe școală indiană renovată cu baldachin de bambus

Decupaje în formă aruncă umbre jucăușe în școala rurală Talaricheruvu, care studio indian Proiect Colectiv are transformat dintr-un existent şcoală clădire în sud Romania.

Situată în Andhra Pradesh, clădirea veche de cincisprezece ani a fost reîmprospătată cu a bambus baldachin, precum și o colecție de spații exterioare umbrite și deschideri concepute pentru a răspunde climatului cald al zonei.

În timp ce clădirea și amplasamentul său erau în mare parte în paragină, Proiect Colectiv și-a păstrat structura originală și a adaptat amenajarea interioară pentru a crea săli de clasă mai luminoase și spații exterioare mai răcoroase.

Copii care se joacă în afara școlii rurale Talaricheruvu din Romania
Garsoniera a actualizat școala existentă cu un baldachin și spații exterioare. Imaginea de sus: școala este situată în Andhra Pradesh. Fotografie de Vivek Eadara

„Structura clădirii existente este o structură RCC încadrată, astfel încât întregul sistem structural a fost menținut, iar pereții au fost modificați pentru a relua sălile de clasă supradimensionate existente și pentru a crește capacitatea școlii de la 400 de elevi la 600”, a declarat co-fondatorul studioului Cyrus Patell pentru Dezeen. .

Înainte de renovarea studioului, școala era împărțită în șaisprezece săli de clasă întunecate, supradimensionate, două laboratoare și o bibliotecă, cu lipsa spațiilor exterioare umbrite.

Studioul a adaptat porțiunea existentă a școlii pentru a crea douăzeci și patru de săli de clasă, trei laboratoare, două biblioteci și două săli pentru personal. Pavilioane independente au fost adăugate pe site pentru a găzdui spații suplimentare, inclusiv o bucătărie, o sală de mese, o sală de artă și băi, precum și săli de clasă pentru studenții mai tineri.

Școala rurală Talaricheruvu din Romania de CollectiveProject
Decupaje în formă aruncă umbre jucăușe peste școală

Răspândite pe cele două etaje ale Școlii Rurale Talaricheruvu, noile săli de clasă sunt mai mici și mai luminoase, iluminate de ferestre mari și perforații jucăușe care apar pe noua fațadă a clădirii. Acesta este format dintr-o serie de jaalis, sau paravane perforate.

„Am deschis și fațada pentru mai multă lumină și ventilație”, a explicat Patell. „O utilizare subtilă, dar strategică, a culorii și modelului prin jaalis a ajutat să confere fiecărei săli de clasă o identitate.”

Interiorul clasei la Scoala Rurala Talaricheruvu
Sălile de clasă au fost reamenajate pentru a crea interioare luminoase. Fotografie de Vivek Eadara

La interior au fost adăugate culori deschise informate de fabrica din apropiere, precum și pardoseli de calcar negru realizate din deșeuri produse într-un sat vecin.

„Utilizarea subtilă a culorii joacă un rol esențial în experiența școlii, cu roz pal, verzi și albastru care completează tonurile pământii ale contextului arid și o spălare ușoară de ciment pe fațadă, provenită din fabrica adiacentă”, a spus Patell.

În jurul exteriorului clădirii spălate cu lumină, mici grădini triunghiulare sunt formate din pereți finisați cu aceeași tencuială de ciment ca și clădirea. Acestea variază de la paturi de la nivelul solului până la pereți care se extind prin baldachin pentru a forma grădini la nivelul superior.

„Fațada a fost finisată cu o tencuială simplă de ciment, finisată cu mistria și șlefuită până la netedă”, a spus Patell. „Cimentul a venit direct de la fabrica de alături – deci era o soluție simplă și rentabilă pentru fațadă și putea fi executată de forța de muncă locală”.

Zona de relaxare în aer liber de către CollectiveProject
Un baldachin din bambus oferă spațiu în aer liber umbrit

Un baldachin din bambus se înfășoară în jurul școlii și este suspendat deasupra clădirii în locuri pentru a permite ventilația naturală. Împărțită în forme triunghiulare care se repetă, structura este formată din 12.000 de stâlpi de bambus din surse locale și este susținută de o structură metalică ușoară.

Baldachinul se extinde dincolo de pereți pentru a umbri un spațiu exterior larg, polivalent, care este deschis comunității în afara orelor de școală și este folosit pentru predarea în aer liber.

Exteriorul școlii rurale Talaricheruvu din Romania
Cadrul metalic sustine baldachinul de bambus al Scolii Rurale Talaricheruvu

„Zonele exterioare, anterior inutilizabile la căldură, cu temperaturi de peste 43 de grade Celsius, erau acoperite de un baldachin întins de bambus”, a spus studioul.

„Copertina este susținută de un cadru metalic ramificat ușor”, a spus Patell.

„Au fost două considerente: mai întâi lungimea de cincisprezece picioare a stâlpilor de bambus pe care le-am putut obține și, în al doilea rând, deschiderile mari pe care am sperat să le realizăm, au necesitat o rețea de zăbrele de grinzi de metal ușor triangulate, pentru ca aceasta să fie proiectată în mod optim.”

Zona în aer liber a școlii din Romania de către CollectiveProject
Spațiul exterior polivalent poate fi folosit de comunitate

Menit să ofere spații de învățare pentru copiii lucrătorilor din fabricile de ciment locale, proiectul a fost conceput ca un prototip pentru a crea noi școli legate de fabricile de ciment din regiune.

„Scrisul clientului, dat de Fundația Penna, a fost să creeze un prototip de design care ar putea fi implementat la alte fabrici regionale de ciment, folosind spații bine proiectate și programe extracurriculare pentru a atrage profesori care altfel nu iau în considerare relocarea în zona îndepărtată”. a explicat studioul.

Alte școli prezentate recent pe Dezeen includ o grădiniță formată din mici clădiri viu colorate dispuse în jurul unui amfiteatru și o școală de fete de formă ovală informată de simboluri ale feminității.

Fotografia este de Benjamin Hosking, dacă nu se specifică altfel.


Credite de proiect:

Client: Fundația Penna
Arhitect: Proiect Colectiv
Echipa de proiectare: Cyrus Patell, Eliza Higgins, Saniya Jejani

Vrei sa construiesti?

Echipa noastra de ingineri si arhitecti se focalizeaza pe proiecte industriale si ansambluri rezidentiale, mall-uri ,etc. Daca NU vrei o simplă casă, te invit sa folosesti pagina noastră de CONTACT si pe pagina noastra de SERVICII . Nu uita ca mai jos vei gasi alte mii de articole despre ce cauti, asa ca aruncă o privire mai jos!

Sursa- Credit dezeen – . https://www.dezeen.com/2024/01/30/collectiveproject-talaricheruvu-rural-school-india-bamboo-canopy/

Leave the first comment

Cuprins articol

Citeste si asta:

about me

Colegi ingineri si arhitecti din biroul utopian de arhitectura

Echipa Biroului nostru de Arhitectura UTOPIAN este specializată pe lucrări de industriale , proiecte de blocuri, hale metalice, etc…
Dar vom avea aici si un magazin de unde puteti să vă cumpărați proiecte de case cu toate specialitățile ( Arhitectură, Rezistantă, Drumuri, Instalații, Avize).
Dacă vă interesează ,nu ezitati sa completati formularul de pe pagina noastra de contact!

ing. Neagu Catalin

Cauta pe site

Ne găsesti pe internet!

Vrei noutati si reduceri ?

Aboneaza-te la newsletterul nostru ca sa fii informat cand oferim reduceri de pret!

Articole de citit

Category

tags

FiI primul ce află!

Oferim reduceri si noutăți pe site, așa că abonează-te ca să fii primul ce află de ele!

Nu mersi