Arhitectura

Daniel Canda adaugă „cutie de sticlă suspendată” reședinței anilor 1980 din Argentina

Daniel Canda adaugă „cutie de sticlă suspendată” reședinței anilor 1980 din Argentina

Studioul local de arhitectura Daniel Canda & Asociados are renovat o reședință de club de țară din anii 1980 în Argentinadeschizând interiorul și învelind etajul al doilea în ferestre tip panglică.

Situat în suburbiile Los Cardales, în afara Buenos AiresCabana 192 a fost construită inițial de arhitect Horacio Iovine la începutul anilor 1980.

casă cu piatră gri și horn
Daniel Canda a renovat o reședință din anii 1980 în Argentina

Confruntat între actualizarea unei structuri existente sau construirea din nou pentru un client, Canda & Associados (C&A) în cele din urmă a ales să renoveze.

„Dacă ne aflăm într-un mediu urban consolidat, răspunsul este mai simplu, dar dacă trebuie să alegem între transformarea unei case suburbane existente sau construirea unei noi, există o întrebare etică care depășește ecuația pur economică”, a spus studioul.

o casă cu piscină în argentina
Renovarea a inclus înlăturarea pereților interiori și aplatizarea unui acoperiș cu fronton

„Ca arhitecți, trebuie să regândim impactul înlocuirii unei piese unde poate fi refuncționalizată. Și acea decizie vine înaintea proiectului”.

Echipa a păstrat intactă o mare parte din jumătatea inferioară a casei, îndepărtând pereții interiori și aplatindu-i acoperișul inițial cu două versiuni. Un turn de serviciu, care conține un rezervor de apă, a fost păstrat și el intact și se înalță lângă intrarea în casă.

o cameră de zi cu un scaun roșu și scară expusă
Interiorul a fost reorganizat în jurul miezurilor centrale de serviciu din beton

O paletă austeră de gri cărămidă a fost folosit pentru placarea pereților exteriori, în timp ce pardoseli din beton și lemn deschis dulapuri au fost folosite în interior, combinate cu sclipici de roșu.

Potrivit echipei, peisajul înconjurător al clădirii a informat în mare măsură deciziile legate de renovare.

o bucătărie cu dulapuri din lemn și o mică insulă
Unitățile de sprijin au fost folosite pentru a împărți ambele etaje

„Mediul copacilor vechi și al vecinilor îndepărtați a inspirat conceptul unei cutii de sticlă suspendate care generează un joc de reflexii”, a spus echipa.

„(Am încercat) să păstrăm o casă simplă, cu un anumit grad de austeritate și în contact larg cu natura. Cuvântul anglo-saxon Cabină se potrivește perfect cu această definiție, așa că a fost numită Cabină 192.”

o zonă de luat masa cu mese din lemn și o scară în centru
A fost introdusă o scară expusă pentru a duce la etajul doi

La primul etaj, interiorul a fost organizat în jurul unui singur „nucleu” de sprijin central placat cu beton care înconjoară o baie. A birou și stocare încorporată în jurul acestui nucleu.

Direct opus, un expus scară stă deasupra unei fundații ridicate din beton, cu o jardinieră încorporată în corp și o mică depozitare banca deasupra.

o persoană care stă într-o cameră de zi cu sobă pe lemne
Trei dormitoare și un spațiu suplimentar de locuit se află la etajul doi

Aceste două volume traversează primul etaj, iar pe ambele părți se află bucătăria și camera de zi și zona de luat masa și șemineul.

O sufragerie inchisa cu sticla, mobilata cu mobilier gri jos, se afla in spatele scarii si se intinde pe aproape toata lungimea spatiului.

Etajul al doilea este împărțit în mod similar; un volum central de sprijin care închide două băi se află de peste palierul de la ultimul etaj al scărilor.

Unități mari de depozitare din lemn amplasate perpendicular pe scară și băi împart în continuare etajul doi în patru camere, dintre care trei populate cu dormitoare și al patrulea, o zonă de living la ultimul etaj.

un dormitor cu ferestre cu panglică
Acoperișul turtit permitea un perimetru de ferestre

Clădirea este originală acoperiș în fronton a fost aplatizată pentru a crea mai mult spațiu pentru programul de la etaj, ceea ce a permis studioului să introducă ferestre cu panglică complet în jurul perimetrului său.

La parter, ușile glisante noi din sticlă duc la a zona piscinei și terasă, în timp ce ferestrele pătrate originale ale structurii au fost păstrate intacte pe fațadă.

casa placata cu piatra gri
La exterior au fost adăugate o piscină și o terasă

Alte proiecte rezidențiale recente construite în Argentina includ a cooperativă învelită în aluminiu și casă de umplutură cu mai multe curți în Buenos Aires.

Fotografia este de Albano García


Credite de proiect:

Echipă de proiect:Bruno Rodini, Leonardo Celiz, arhitecți
Proiect structural: Cesar Tocker
Antreprenor electric: Horacio Ferrando
Antreprenor sanitar: SD
Antreprenor termomecanica: BP Instalaciones
Ingineria fatadelor: Lerin
Peisaj: Vertec

Vrei sa construiesti?

Echipa noastra de ingineri si arhitecti se focalizeaza pe proiecte industriale si ansambluri rezidentiale, mall-uri ,etc. Daca NU vrei o simplă casă, te invit sa folosesti pagina noastră de CONTACT si pe pagina noastra de SERVICII . Nu uita ca mai jos vei gasi alte mii de articole despre ce cauti, asa ca aruncă o privire mai jos!

Sursa- Credit dezeen – . https://www.dezeen.com/2024/01/26/daniel-canda-adds-suspended-glass-box-to-1980s-residence-in-argentina/

Leave the first comment

Cuprins articol

Citeste si asta:

about me

Colegi ingineri si arhitecti din biroul utopian de arhitectura

Echipa Biroului nostru de Arhitectura UTOPIAN este specializată pe lucrări de industriale , proiecte de blocuri, hale metalice, etc…
Dar vom avea aici si un magazin de unde puteti să vă cumpărați proiecte de case cu toate specialitățile ( Arhitectură, Rezistantă, Drumuri, Instalații, Avize).
Dacă vă interesează ,nu ezitati sa completati formularul de pe pagina noastra de contact!

ing. Neagu Catalin

Cauta pe site

Ne găsesti pe internet!

Vrei noutati si reduceri ?

Aboneaza-te la newsletterul nostru ca sa fii informat cand oferim reduceri de pret!

Articole de citit

Category

tags

FiI primul ce află!

Oferim reduceri si noutăți pe site, așa că abonează-te ca să fii primul ce află de ele!

Nu mersi