Arhitectura

D’Arcy Jones adaugă un garaj subteran casei veche de un secol din Vancouver

D’Arcy Jones adaugă un garaj subteran casei veche de un secol din Vancouver

Studio de arhitectură canadian Arhitecții D’Arcy Jones a finalizat un proiect numit John Street Redo, care a implicat renovare și extinderea unei case de la începutul anilor 1900 într-un mod care este „perspectiv, fără a șterge farmecul original al unei clădiri vechi”.

Situat în East Vancouver, proiectul a fost conceput pentru un cuplu tânăr care a avut un copil la finalizarea casei.

Casă cu frontoane cu un garaj subteran de D'Arcy Jones
D’Arcy Jones a adăugat un garaj subteran casei canadiane

Construită în 1910, reședința este situată pe o proprietate în pantă. În timp ce multe case din zonă se întorc pe alei, această casă este cuprinsă între două străzi.

Pe lângă renovarea completă a casei lor de 1.600 de picioare pătrate (149 de metri pătrați), proprietarii au dorit o garaj si spatiu utilitare.

Bucătărie cu accente de cherestea în renovarea casei
Renovarea a inclus reconfigurarea aspectului casei

Având în vedere panta semnificativă a proprietății, spațiul limitat și restricțiile de zonare, amplasarea garajului sub casă a fost cea mai bună opțiune – o decizie care a impus ca casa inițială să fie ridicată în timpul construcției.

„Refacerea a implicat ridicarea casei inițiale, fixarea fundațiilor și aruncarea din nou a casei simple, cu două etaje, deasupra unui nou garaj”, a spus studioul local. Arhitecții D’Arcy Jones.

Casă renovată cu fronton
Echipa a renovat sidingul exterior al proprietății

În timp ce ușa din față a casei este la vest, garajul este situat în partea din spate a casei și este orientat spre est.

Garajul este accesat printr-o alee scufundată, într-un spațiu care anterior a fost o curte supra-aglomerată, care era în mare parte inutilizabilă din cauza pantei sale. Exteriorul garajului este menit să se îmbine cu restul casei.

Bucătărie în plan deschis de D'Arcy Jones
La parter există o bucătărie în plan deschis

„Acest spațiu nou subteran de utilitate este mascat în spatele detaliilor asemănătoare ferestrelor adăugate la o ușă generală superioară”, a spus echipa.

În plus față de noul garaj, echipa a renovat sidingul exterior, folosind un buget care să fie prietenos fibra de sticla-Siding de ciment, care a fost vopsit gri cărbune. Echipa a adăugat, de asemenea, ferestre noi care au toate aceeași lățime și a înlocuit șindrila acoperișului.

Panou din oțel vopsit deasupra șemineului
D’Arcy Jones a pus un panou de oțel vopsit deasupra unui șemineu

În interiorul locuinței, finisajele au fost înlocuite și amenajarea a fost complet reconfigurată.

La parter se află o bucătărie în plan deschis, zonă de luat masa și living. Deasupra a vatrăechipa a încorporat un panou de oțel vopsit care continuă pe tavan.

Scară din placaj în renovare de D'Arcy Jones Architects
La construirea scării s-a folosit placaj

La etaj, se găsește un dormitor principal, un dressing cu un spațiu de birou și două dormitoare suplimentare, dintre care unul se dublează ca bârlog.

Interiorul are o calitate bruta datorita incadrarii structurale si placaj pereții de forfecare fiind lăsați expuși.

Pardoseala este un amestec de beton și brad Douglas, același placaj a fost folosit pentru a construi scara.

Bucătăria are placaj, lac și marmură. Aparatele au fost integrate cu fronturi de moara, cu excepția unei game din oțel inoxidabil.

Accente de lac și marmură în bucătărie de D'Arcy Jones
Lacul și marmura perturbă accentele de lemn în bucătărie

În general, proiectul John Street Redo este menit să demonstreze modul în care o renovare poate avea un spirit modern, păstrând în același timp caracterul istoric al unei clădiri.

„(Noi) atenuăm contrastul dintre vechi și nou în multe proiecte”, a spus echipa.

„Această versiune arată cum o reinterpretare rezidențială liniștită poate fi orientată spre viitor, fără a șterge farmecul și silueta originală a unei clădiri vechi.”

Fondată în 1999, D’Arcy Jones Architects a finalizat o serie de proiecte în Vancouver și nu numai.

Altele includ a dezvoltare în stil brutalist în Victoria care constă din case cu rânduri eșalonate îmbrăcate cu stuc texturat și a casă pe stâncă din Vancouver care este menit să fie „parțial turn de observație, parțial curte și parțial relief”.

Fotografia este de Ema Peter.

Vrei sa construiesti?

Echipa noastra de ingineri si arhitecti se focalizeaza pe proiecte industriale si ansambluri rezidentiale, mall-uri ,etc. Daca NU vrei o simplă casă, te invit sa folosesti pagina noastră de CONTACT si pe pagina noastra de SERVICII . Nu uita ca mai jos vei gasi alte mii de articole despre ce cauti, asa ca aruncă o privire mai jos!

Sursa- Credit dezeen – . https://www.dezeen.com/2024/01/25/darcy-jones-century-old-home-vancouver/

Leave the first comment

Cuprins articol

Citeste si asta:

about me

Colegi ingineri si arhitecti din biroul utopian de arhitectura

Echipa Biroului nostru de Arhitectura UTOPIAN este specializată pe lucrări de industriale , proiecte de blocuri, hale metalice, etc…
Dar vom avea aici si un magazin de unde puteti să vă cumpărați proiecte de case cu toate specialitățile ( Arhitectură, Rezistantă, Drumuri, Instalații, Avize).
Dacă vă interesează ,nu ezitati sa completati formularul de pe pagina noastra de contact!

ing. Neagu Catalin

Cauta pe site

Ne găsesti pe internet!

Vrei noutati si reduceri ?

Aboneaza-te la newsletterul nostru ca sa fii informat cand oferim reduceri de pret!

Articole de citit

Category

tags

FiI primul ce află!

Oferim reduceri si noutăți pe site, așa că abonează-te ca să fii primul ce află de ele!

Nu mersi