Arhitectura

Gundry & Ducker își propun să creeze „casă de țară în miniatură”

Gundry & Ducker își propun să creeze „casă de țară în miniatură”

Formele geometrice, piatra fosilizată și lemnul de cireș englezesc caracterizează acest lucru casa la Wimbledon, Londrarevizuit de studioul de arhitectură local Gundry & Ducker.

Numit Wimbledon Villa, studioul a renovat și extins proprietatea detașată de la începutul anilor 2000, cu scopul de a o face să se simtă ca „o casă de țară în miniatură”.

Fațada și verandă a casei Gundry & Ducker Wimbledon
Gundry & Ducker au renovat și extins această casă din Wimbledon

Cofondatorul studioului, Christian Ducker, i-a spus lui Dezeen că „casa existentă avea un aspect foarte subțire și avea o prezență redusă pe stradă”. Pentru a depăși acest lucru, Gundry & Ducker extins în lateral și în spatele casei, a adăugat o nouă verandă de intrare și a construit o fațadă din cărămidă în față care combină „un amestec de simetrie și asimetrie”.

„Această zonă din jurul Wimbledon Common găzduiește Vila Edwardian, iar noua fațadă este concepută pentru a fi o interpretare contemporană a acestei forme, având în același timp o relație cu o clădire protejată adiacentă”, a explicat el.

Holul care duce la zona de locuit din Vila Wimbledon de Gundry & Ducker
Spațiile în plan deschis și celulare alcătuiesc aspectul de la parter

La parter, amenajarea a fost adaptată dintr-o zonă singulară asemănătoare hambarului într-o combinație de spații celulare și în plan deschis.

„Casa este orientată către un drum aglomerat și o zonă de parcare comună”, a spus Ducker. „Așadar, principalele spații de locuit erau afectate anterior de trafic și lipsa de intimitate, iar centrul casei de lipsa luminii”, a explicat el.

Hol cu ​​înălțime dublă și scară în Vila Wimbledon, Londra
În centrul casei se află un hol cu ​​înălțime dublă

„Noul aspect interior se bazează pe probleme de orientare, lumină naturală, sociabilitate și intimitate”, a spus Ducker.

„Acum intri printr-o verandă mică care duce la un spațiu contrastant cu înălțime dublă, care se află în centrul casei, cu luminatoare deasupra”, a descris el.

Luminile de pe acoperiș luminează holul vilei Wimbledon
Luminatoarele permit intrarea luminii naturale în proprietate

Piatra palida și pereții vopsiți în alb contrastează cu scara din lemn de cireș bogat și balustrada asortată. Holul se ramifică în spații funcționale, inclusiv o cameră de depozitare, un vestiar și o baie de la parter.

„Planul intern se bazează pe amenajarea artistică și meșteșugărească a unui hol central cu înălțime dublă, din care camerele sunt orientate spre nord sau spre sud, în funcție de utilizarea lor – socială la sud și privată la nord”, a explicat Ducker.

Studiu galben în casa din Londra de Gundry & Ducker
O fereastră de hublo se află în mijlocul unei biblioteci galbene

Pictată în galben pastel, „biblioteca” de la parter are o fereastră circulară de hublo în centrul raftului de cărți.

O suprafață de lemn trece de-a lungul peretelui adiacent pentru a oferi un spațiu de lucru cu depozitare încorporată dedesubt.

Insulă de bucătărie și dulapuri verzi în Vila Wimbledon
Paleta de materiale din piatră și lemn este continuată în bucătărie

La sud, o bucătărie în plan deschis, living și sufragerie au o combinație de paletă de materiale din lemn de cireș englezesc și piatră fosilizată, care se continuă din hol.

Dulapurile de bucătărie au fost alese în verde măsline pe pereții albi și blaturile de lucru.

Balcon de la primul etaj cu vedere la hol Wimbledon Villa
Balconul merge perpendicular pe holul de dedesubt

Formele geometrice sunt un motiv repetat întâlnit în întreaga proprietate, inclusiv un balcon de vizualizare semicircular deasupra holului și două luminatoare circulare concepute pentru a permite luminii naturale să pătrundă în spațiu.

Ideea unei case de țară în miniatură se manifestă prin „replicarea elementelor unei case mult mai mari într-o casă de 200 de metri pătrați”, a explicat Ducker.

La etaj, balconul se curbe în jurul unui coridor „pod”, care merge perpendicular pe hol.

Acest balcon conectează un dormitor matrimonial cu o baie privată și două dressinguri pe o parte la alte două dormitoare și două băi pe de altă parte.

Gresie gri în baie proiectată de Gundry & Ducker
Vila Wimbledon are patru băi

Gundry & Ducker a fost fondată de Ducker și Tyeth Gundry în 2007. Alte proiecte din Londra ale studioului includ fabrica de bere din Camden Town și o casă din anii 1970, cu nuanțe verzi și terazzo din șah.

Fotografia este de Andrei Meredith.


Credite de proiect:

Arhitect: Gundry & Ducker
Inginer structural: Feres
Contractant: Constructorii Martins

Vrei sa construiesti?

Echipa noastra de ingineri si arhitecti se focalizeaza pe proiecte industriale si ansambluri rezidentiale, mall-uri ,etc. Daca NU vrei o simplă casă, te invit sa folosesti pagina noastră de CONTACT si pe pagina noastra de SERVICII . Nu uita ca mai jos vei gasi alte mii de articole despre ce cauti, asa ca aruncă o privire mai jos!

Sursa- Credit dezeen – . https://www.dezeen.com/2023/12/04/gundry-duckers-wimbledon-renovation-aims-to-create-country-house-in-miniature/

Leave the first comment

Cuprins articol

Citeste si asta:

about me

Colegi ingineri si arhitecti din biroul utopian de arhitectura

Echipa Biroului nostru de Arhitectura UTOPIAN este specializată pe lucrări de industriale , proiecte de blocuri, hale metalice, etc…
Dar vom avea aici si un magazin de unde puteti să vă cumpărați proiecte de case cu toate specialitățile ( Arhitectură, Rezistantă, Drumuri, Instalații, Avize).
Dacă vă interesează ,nu ezitati sa completati formularul de pe pagina noastra de contact!

ing. Neagu Catalin

Cauta pe site

Ne găsesti pe internet!

Vrei noutati si reduceri ?

Aboneaza-te la newsletterul nostru ca sa fii informat cand oferim reduceri de pret!

Articole de citit

Category

tags

FiI primul ce află!

Oferim reduceri si noutăți pe site, așa că abonează-te ca să fii primul ce află de ele!

Nu mersi