Arhitectura

Hayhurst and Co proiectează casa din Londra drept „sară la scară internă”

Hayhurst and Co proiectează casa din Londra drept „sară la scară internă”

Informat de serele care ocupau odată situl, studio de arhitectură local Hayhurst and Co adăugat bambus plantarea in spate policarbonat ecrane la fațada unei familii Acasă în Londra.

Numită Casa Verde, Hayhurst and Co a creat locuința ca exemplu de locuințe low-cost, cu consum redus de energie, cu a cherestea stratificată încrucișată (CLT) și materiale reutilizate utilizate pentru placare și pardoseală.

Fațadă plantată cu policarbonat și bambus la Green House by Hayhurst and Co
Plantarea de bambus se află în spatele fațadei din policarbonat

„Designul pentru Green House se bazează pe istoria naturală și caracterul înverzit al sitului, oferind o reimaginare contemporană și cu consum redus de energie a unei sere la scară casnică – o casă de familie care estompează granițele dintre spațiile interioare și cele exterioare și creează o imagine îndrăzneață. – ecologizarea unui site odată neiubit”, a spus directorul studioului Jonathan Nicholls pentru Dezeen.

„Green House oferă un prototip pentru o casă de familie accesibilă și durabilă, care ar putea fi reprodusă pe alte site-uri urbane constrânse sau la scară mai mare ca locuințe cu terasă.”

Fațadă plantată cu policarbonat și bambus la Green House by Hayhurst and Co
Casa a fost construită pe un teren nefolosit

Situată între două case din cărămidă construite în anii 2000, Green House a fost construită pe un loc nefolosit din zona de conservare Clyde Circus din Tottenham, care găzduia anterior livezi, sere și grădini.

Potrivit Hayhurst and Co, casa nu conține combustibili fosili, cu o pompă de căldură cu sursă de aer care asigură încălzirea și panourile solare de pe acoperiș generând energie electrică.

Un atrium în centrul casei lasă lumina naturală să intre în interior și răcește în mod natural casa ventilatie stiva.

Spațiul atrium de la Green House by Hayhurst and Co
O perdea acustică poate fi închisă pentru a închide zona de luat masa

Elevația frontală a casei, orientată spre sud, este îmbrăcată cu ecrane din policarbonat, cu bambus plantat în spate, făcând referire la serele care stăteau cândva pe amplasament și filtrand lumina naturală în casă.

„Plantele și ecranele filtrează ușor lumina zilei, menținând în același timp intimitatea și oferă umbrire solară în zilele toride de vară”, a spus Nicholls.

Plăci pentru acoperișuri agricole recondiționate acoperă elevația din spate, care se îndreaptă spre o grădină. Hayhurst and Co au folosit, de asemenea, blocuri de beton recuperat pentru pavaj în aer liber și cauciuc de plută reciclat pe podelele interioare, pentru a se menține într-un buget de 550.000 de lire sterline.

Spațiile comune de la parter sunt în plan deschis, cu livingul în fața casei, sala de mese sub atriumul central, iar bucătăria din spate se deschide spre grădina din spate.

Camera de zi în plan deschis la Green House din Londra
Locuinta a fost proiectata astfel incat spatiile interioare principale sa aiba vedere la plantare

„Camerele din casă sunt aranjate astfel încât toate spațiile să aibă vedere spre verdeață”, a spus Nicholls. „Prin casă se creează priveliști lungi, dinspre nord spre sud și prin fațada plantată.”

O perdea acustică care înfășoară atriumul poate fi trasă pentru a separa zona de luat masa de bucătărie și camera de zi pe ambele părți.

Înălțimea din spate a Green House din Londra
Elevația din spate este placată cu foi de acoperișuri agricole reutilizate

O structură CLT a fost aleasă pentru amprenta sa negativă de carbon și lăsată expusă pentru a adăuga căldură și textură interiorului, în timp ce forma simplă cuboidă a casei a fost proiectată pentru costuri și eficiență energetică.

„Paleta de materiale a casei a fost redusă la minimum, cu o suprastructură CLT care sechestrează carbonul și toate structurile primare expuse peste tot, evitând orice căptușeli suplimentare de gips-carton sau finisaje de vopsea, grele și costisitoare de carbon”, a spus Nicholls.

„Forma rațională de bloc a casei a fost aleasă pentru eficiența materială și de construcție, precum și pentru furnizarea celui mai eficient factor de formă posibil pentru a minimiza pierderile de căldură, utilizarea energiei și costurile.”

Alte proiecte finalizate de Hayhurst and Co includ o extensie plată din Londra, îmbrăcată cu cherestea carbonizată și o școală primară cu spații de joacă amenajate, închise de un paravan alb din plasă de aluminiu.

Fotografia este de Kilian O’Sullivan.


Credite de proiect:

Client: Tom Van Schelven
Arhitect: Hayhurst and Co
Structuri: Asociații Iain Wright
Consultanți energetici M&E: Mesh Energy
Antreprenor CLT: Eurban
Contractant: Reconstruiește Londra

Vrei sa construiesti?

Echipa noastra de ingineri si arhitecti se focalizeaza pe proiecte industriale si ansambluri rezidentiale, mall-uri ,etc. Daca NU vrei o simplă casă, te invit sa folosesti pagina noastră de CONTACT si pe pagina noastra de SERVICII . Nu uita ca mai jos vei gasi alte mii de articole despre ce cauti, asa ca aruncă o privire mai jos!

Sursa- Credit dezeen – . https://www.dezeen.com/2023/11/30/green-house-hayhurst-and-co-london/

Leave the first comment

Cuprins articol

Citeste si asta:

about me

Colegi ingineri si arhitecti din biroul utopian de arhitectura

Echipa Biroului nostru de Arhitectura UTOPIAN este specializată pe lucrări de industriale , proiecte de blocuri, hale metalice, etc…
Dar vom avea aici si un magazin de unde puteti să vă cumpărați proiecte de case cu toate specialitățile ( Arhitectură, Rezistantă, Drumuri, Instalații, Avize).
Dacă vă interesează ,nu ezitati sa completati formularul de pe pagina noastra de contact!

ing. Neagu Catalin

Cauta pe site

Ne găsesti pe internet!

Vrei noutati si reduceri ?

Aboneaza-te la newsletterul nostru ca sa fii informat cand oferim reduceri de pret!

Articole de citit

Category

tags

FiI primul ce află!

Oferim reduceri si noutăți pe site, așa că abonează-te ca să fii primul ce află de ele!

Nu mersi