Arhitectura

Invisible Studio & Pearce+ construiesc un pavilion cu cupolă la Westonbirt

Invisible Studio & Pearce+ construiesc un pavilion cu cupolă la Westonbirt

practici britanice Studio invizibil și Pearce+ au creat o prelucrare a lemnului adăpost la arboretum Westonbirt în Gloucestershire cu verde stejar cadru și an aluminiu acoperiș de șindrilă.

Proiectat pentru Forestry England ca însoțitor al unei clădiri comunitare existente, Studio invizibil și Pearce+ a combinat metode de construcție din lemn neprelucrat și tehnici de fabricație digitală pentru a configura pavilionul emisferic.

Vedere aeriană a adăpostului pentru prelucrarea lemnului de către Invisible Studio și Pearce+ la arboretul Westonbirt
Invisible Studio & Pearce+ au construit un pavilion pentru prelucrarea lemnului cu cupolă la arboretul Westonbirt

„Am creat prototipul unei modalități de a susține un acoperiș pe „ramuri” cu studenții noștri într-un proiect de construcție live și a funcționat foarte bine”, a spus fondatorul Invisible Studio, Piers Taylor, pentru Dezeen.

„Am fost interesați să dezvoltăm acest lucru ca idee pentru un concept de pădure, proiectând un spațiu non-ortogonal cu o structură de acoperiș care avea o parte din delicatețea unui copac”.

Adăpost pentru prelucrarea lemnului de la Invisible Studio și Pearce+ în Gloucestershire
Copertina din aluminiu a adăpostului a fost ridicată pe picioarele copacilor din lemn

Acoperișul semi-dom al adăpostului, cu diametrul de șase metri, este susținut de o rețea de șase trunchiuri de copaci conectate la o suprastructură triunghiulară cu grinzi de stejar.

Deasupra grinzilor principale, o carcasă de șindrilă etanșă a fost sprijinită pe 85 de stâlpi subțiri de lemn verde.

Oameni care lucrează în adăpostul pentru prelucrarea lemnului de la arboretul Westonbirt
Invisible Studio și Pearce+ au proiectat pavilionul pentru a reflecta delicatețea pădurii din jur

Potrivit studiourilor, adăpostul a fost conceput în primul rând pentru a reflecta împrejurimile naturale, rămânând în același timp distinct prin baldachinul metalic rotunjit și suprapus.

„Acoperișul trebuia să fie durabil într-un context de pădure și să creeze un spațiu cu vizibilitate ridicată pentru grupuri de lucru și de supraveghere”, a spus Taylor.

Pe o perioadă de 10 luni, Invisible Studio și Pearce+ au reiterat tehnicile de fabricație pentru construcția finală, căutând să stabilească un precedent sustenabil și sensibil la nivel local pentru construcția cu lemn uscat.

„Orice geometrie complexă este potențial costisitoare și complexă: provocarea aici a fost să fie accesibilă și construită într-un context de pădure”, a spus Taylor.

„Am vrut să folosim lemnul deja tăiat la fața locului, ca parte a planului de management al Westonbirt, așa că am ales toți acești copaci și i-am folosit cu o prelucrare minimă acolo unde a fost posibil.”

Detaliu șindrilă și acoperiș în adăpostul pentru prelucrarea lemnului de la Invisible Studio și Pearce+ în Gloucestershire
Stâlpii subțiri de stejar ies din cadrul principal al adăpostului pentru a susține plăcile de acoperiș suprapuse

Proiectul a fost construit chiar de echipele de proiectare printr-un amestec de asamblare manuală la fața locului și producție limitată în afara șantierului, permițându-le să se adapteze și să rezolve problemele în timpul procesului de construcție.

„Cadru A a fost prelucrat CNC într-un atelier dintr-o parcelă 3D pentru a localiza toți stâlpii și a șterge capetele, în timp ce toți stâlpii au fost tăiați manual la fața locului”, a explicat Taylor.

„Localizarea tuturor „punctelor din spațiu” la fața locului pentru centrul fiecărei șindrilă a fost o provocare, dar distractiv… ne-a bucurat sentimentul că arhitecții își pot extinde rolul de proiectare pentru a rezolva situațiile neprevăzute la fața locului.”

Activități de prelucrare a lemnului sub adăpostul pentru prelucrarea lemnului de la arboretul Westonbirt din Gloucestershire
Garsonierele și-au propus ca proiectul să devină un precedent pentru viitoarele construcții din lemn verde

Adăpostul pentru prelucrarea lemnului se alătură unei serii de intervenții axate pe comunitate la arboretul Westonbirt, inclusiv o pereche de clădiri de întreținere realizate din deșeuri de cherestea De asemenea, proiectat de Invisible Studio.

Pearce+ este un studio de design multidisciplinar din Marea Britanie care a fost implicat anterior în proiectarea cinci case de cazare deasupra unui centru de artă din Watchet și un prototip de adăpost gonflabil pentru doi astronauți pe un doc din Bristol.

Invisible Studio, bazat pe baie, a fost fondat în 2010 de Piers Taylor și a finalizat proiecte, inclusiv un studio de yoga cu pământ batut din Somerset și renovarea unei cabane englezesti cu o extensie din lemn innegrit. Studioul a fost anterior selecționat pentru Studioul de arhitectură emergent al anului la Premiile Dezeen 2022.

Fotografia este de David Butler

Vrei sa construiesti?

Echipa noastra de ingineri si arhitecti se focalizeaza pe proiecte industriale si ansambluri rezidentiale, mall-uri ,etc. Daca NU vrei o simplă casă, te invit sa folosesti pagina noastră de CONTACT si pe pagina noastra de SERVICII . Nu uita ca mai jos vei gasi alte mii de articole despre ce cauti, asa ca aruncă o privire mai jos!

Sursa- Credit dezeen – . https://www.dezeen.com/2024/02/01/westonbirt-arboretum-woodworking-shelter-invisible-studio-pearce/

Leave the first comment

Cuprins articol

Citeste si asta:

about me

Colegi ingineri si arhitecti din biroul utopian de arhitectura

Echipa Biroului nostru de Arhitectura UTOPIAN este specializată pe lucrări de industriale , proiecte de blocuri, hale metalice, etc…
Dar vom avea aici si un magazin de unde puteti să vă cumpărați proiecte de case cu toate specialitățile ( Arhitectură, Rezistantă, Drumuri, Instalații, Avize).
Dacă vă interesează ,nu ezitati sa completati formularul de pe pagina noastra de contact!

ing. Neagu Catalin

Cauta pe site

Ne găsesti pe internet!

Vrei noutati si reduceri ?

Aboneaza-te la newsletterul nostru ca sa fii informat cand oferim reduceri de pret!

Articole de citit

Category

tags

FiI primul ce află!

Oferim reduceri si noutăți pe site, așa că abonează-te ca să fii primul ce află de ele!

Nu mersi