Arhitectura

Pavilion „Nerușinat de contemporan” pentru site-ul Old War Office din Londra

Pavilion „Nerușinat de contemporan” pentru site-ul Old War Office din Londra

Studioul de arhitectură din Marea Britanie DaeWha Kang Design a proiectat un pavilion și curte pentru hotelul OWO de pe locul fostului Old War Office din Whitehall, Londra.

Pavilionul este situat în fața clădirii catalogate de gradul II* din 1906, proiectată de arhitectul William Young, care a fost folosită cândva de departamentele militare ale guvernului britanic.

Vechi pavilion de birou de război și curte mare la amurg
Pavilionul cafenelei se află în curtea hotelului OWO din Londra

Pavilionul circular prefabricat, care conține un bar și spațiu de luat masa pentru parizian restaurant Café Lapérouse, are o fațadă din sticlă lucrată și oglindă oţel inoxidabil panouri de acoperiș.

„Pavilionul este nerușinat de contemporan în stilul său, dar are o mare parte din expresivitatea și complexitatea pe care suntem obișnuiți să le vedem în arhitectura de patrimoniu.” DaeWha Kang Design a spus lui Dezeen.

Acoperiș din oțel inoxidabil cu oglindă la vechiul birou de război din Whitehall
Pavilionul circular este realizat din sticla si otel inoxidabil

Datorită contextului istoric al site-ului – pe lângă faptul că este casa Old War Office, este și locul unde s-a aflat cândva Palatul Whitehall – studioul a fost conștient de a găsi un echilibru între nou și vechi.

„A fost important ca designul să îmbunătățească mai degrabă decât să concureze cu arhitectura istorică existentă”, a explicat studioul.

Curtea veche a biroului de război și pavilionul Londra noaptea
DaeWha Kang Design a intenționat să găsească un echilibru între nou și vechi

„Fațadele de piatră ale lui William Young au o expresie monumentală, dură, care a proiectat puterea Marii Britanii ca Old War Office”, a spus studioul.

„O sută de ani mai târziu, deschidem Whitehall pentru vizitatori, iar designul nostru adaugă moliciune, fluiditate și liniște pentru a echilibra ceea ce a apărut înainte. Pavilionul este la fel de mult o piesă sculpturală, pe cât este o clădire în curte.”

Interioarele și spațiul de luat masa al pavilionului Cafe La Perouse
În interior se află un bar și o zonă de luat masa pentru restaurantul parizian Café Lapérouse

În interiorul pavilionului, o bară circulară în centrul spațiului este acoperită de o sculptură în formă florală. luminator. Coloane albe cu nervuri au fost intercalate în întreaga zonă de luat masa.

Interioarele, care prezintă scaune și perdele albastre, mese de șah și covoare cu model, au fost proiectate de directorul de creație Dior Maison, Cordelia de Castellane.

Lucarnă florală sculpturală în interiorul pavilionului din vechiul birou de război
Un luminator sculptural se află în centrul acoperișului pavilionului

Potrivit DaeWha Kang Design, conceptul său general pentru designul pavilionului urmărea să evoce „sentimentul de a fi în interiorul unui tablou Georgia O’Keefe”.

La selectarea materialelor pentru proiect, caracterul practic și longevitatea au fost esențiale în abordarea studioului.

„Panourile de acoperiș cu oglindă au fost realizate folosind o tehnică inovatoare de presare lichidă de către fabricațiile Fielitz din Germania, care necesită matrițe pe o singură parte pentru a produce panouri, reducând atât materialele, cât și energia utilizată pentru fabricare”, a explicat DaeWha Kang Design.

„Oțelul inoxidabil pentru oglindă este un material foarte robust și ușor de întreținut.”

Oglindă metalică acoperiș din oțel inoxidabil al pavilionului din vechiul birou de război din Londra
Pavilionul este o structură prefabricată care poate fi ușor asamblată și demontată

Un alt aspect cheie a fost realizarea pavilionului „conform principiilor de design circular”, a spus studioul. A proiectat clădirea astfel încât părțile individuale să poată fi fie fixate mecanic și înlocuite, fie reciclate la sfârșitul duratei de viață.

DaeWha Kang Design a creat și pavilionul prefabricat, astfel încât să poată fi demontat și reasamblat cu ușurință dacă este necesar.

Pavilion și fântână cu apă de DaeWha Kang Design în Whitehall
O fântână a fost încorporată în designul curții

O fântână sculpturală de cinci metri proiectată de studio este situată în fața pavilionului, cu modelul de pe acoperișul metalic ondulat reflectat pe apă.

„Ne-am imaginat ca pavilionul să aibă o prezență ca un miraj, cu reflexele sale fluide, iar fântâna adaugă un element de oază locului”, a spus studioul.

„În designul nostru, piscina este yin-ul și yang-ul pavilionului. Interacțiunea apei reale și a undelor de metal reflectate creează o experiență dramatică și dinamică”.

Curte cu fântână și pavilion alături de clădirea William Young din Londra
Pietrișurile existente au fost păstrate și reconfigurate

DaeWha Kang Design a reconfigurat, de asemenea, pavajele existente în curtea Old War Office într-un nou model floral, care se repetă pe tot parcursul proiectului.

Pietrele au fost atent documentate și redate datorită semnificației lor istorice.

„Platrul sunt pietrele originale pe care a mers Winston Churchill în fiecare zi în drum spre muncă”, a explicat DaeWha Kang Design.

„La sugestia Angliei istorice, le-am retransmis într-un nou model care încorporează pavilionul și fântâna într-o compoziție completă în curte.”

Alte pavilioane prezentate recent pe Dezeen includ ceaiul Cloud din Chinacare este înconjurat de o instalație de stâlp de oțel ondulat și o pereche de pavilioane de beton în peisajul rural chilian.

Fotografia este de Kyungsub Shin.


Credite de proiect:

Arhitect: DaeWha Kang Design
Inginer: Arup
Contractant: Octatube
Consultant patrimoniu: Asociații Donald Insall
Consultant planificare: Gerald Eve
Designer principal și lider de proiect: Michal Wojtkiewicz și Monika Bilska


Vrei sa construiesti?

Echipa noastra de ingineri si arhitecti se focalizeaza pe proiecte industriale si ansambluri rezidentiale, mall-uri ,etc. Daca NU vrei o simplă casă, te invit sa folosesti pagina noastră de CONTACT si pe pagina noastra de SERVICII . Nu uita ca mai jos vei gasi alte mii de articole despre ce cauti, asa ca aruncă o privire mai jos!

Sursa- Credit dezeen – . https://www.dezeen.com/2024/01/26/unashamedly-contemporary-pavilion-designed-for-old-war-office-site-in-london/

Leave the first comment

Cuprins articol

Citeste si asta:

about me

Colegi ingineri si arhitecti din biroul utopian de arhitectura

Echipa Biroului nostru de Arhitectura UTOPIAN este specializată pe lucrări de industriale , proiecte de blocuri, hale metalice, etc…
Dar vom avea aici si un magazin de unde puteti să vă cumpărați proiecte de case cu toate specialitățile ( Arhitectură, Rezistantă, Drumuri, Instalații, Avize).
Dacă vă interesează ,nu ezitati sa completati formularul de pe pagina noastra de contact!

ing. Neagu Catalin

Cauta pe site

Ne găsesti pe internet!

Vrei noutati si reduceri ?

Aboneaza-te la newsletterul nostru ca sa fii informat cand oferim reduceri de pret!

Articole de citit

Category

tags

FiI primul ce află!

Oferim reduceri si noutăți pe site, așa că abonează-te ca să fii primul ce află de ele!

Nu mersi