Decorarea Casei

Studio Libeskind înconjoară Maggie’s Royal Free cu pereți înclinați

Studio Libeskind înconjoară Maggie’s Royal Free cu pereți înclinați

Pereții curbați și ferestrele plasate „ca notele într-o melodie” definesc cele mai recente Centrul lui Maggieproiectat de firma de arhitectură Studio Libeskind pentru Spitalul Regal Liber din Londra.

Situat pe partea laterală a spitalParcarea lui, Maggie’s Royal Free are o formă îndrăzneață, sinuoasă, care își propune să atragă vizitatorii în interiorul său cald și primitor.

Centrul lui Maggie la Spitalul Regal Liber de la Studio Libeskind
Maggie’s Royal Free are pereți curbați

Clădirea curbată este a patra din Londra Centrul lui Maggiealăturarea modelelor de către Steven Holl Architects, Ab Rogers Design și RSHP care speră să ofere sprijin bolnavilor de cancer într-un mediu mai liniştitor şi mai familiar decât un spital tradiţional.

Studio LibeskindClădirea cu trei etaje a lui are o structură de oțel placată cu panouri prefabricate din lemn care crește și se lărgește spre partea de sus, având ca scop maximizarea spațiului pe podea pe un loc restrâns.

Pereți curbați la Centrul Maggie de la Studio Libeskind
Panourile din lemn imbraca exteriorul

Ajungând la 11,4 metri înălțime, Maggie’s Royal Free a fost proiectat pentru a avea o senzație mai intima decât spitalul de beton vecin.

„Este proiectat din interior spre exterior pentru a oferi continuitate, lumină și o scară în care oamenii se vor simți bine”, fondatorul studioului Daniel Libeskind a spus lui Dezeen. „Este vorba de nivelul de intimitate și de acel tip de melodie care parcurge clădirea și o unifică ca a lui Maggie”.

„Este un echilibru între funcțiile publice și cele private”, a adăugat el. „Nu aș spune public și nu aș spune casnic – este un hibrid. Știi că ești într-un spațiu diferit în acest mare complex de clădiri din jurul tău”.

Scară curbată într-un spațiu cu înălțime dublă de Studio Libeskind
O scară curbată duce la primul etaj

Ferestrele geometrice de diferite forme și dimensiuni străpung clădirea cherestea de furnir laminat (LVL), creând un colaj de vederi în și în afara clădirii.

„Îți schimbă orientarea față de întregul site, astfel încât să nu fii dominat de cutia mare a spitalului brutalist și de tot ce ai văzut venind aici”, a spus Libeskind.

“(Ferestrele) au fost decise ca notele dintr-o melodie. Nu poți spune de ce există un si minor într-o aria Mozart într-un anumit punct. Nu este explicabil, dar este doar nota potrivită.”

Mobilier rotunjit în bucătăria de la Maggie's Royal Free
Mobilierul rotunjit reflectă forma clădirii

Intrarea principală în Maggie’s Royal Free este marcată de o deschidere vitată între doi pereți curbați. Două intrări laterale, una în bucătărie și alta în zona de lounge, au fost adăugate pentru a oferi intrări mai discrete.

Ca și în cazul tuturor centrelor Maggie, bucătăria este destinată să fie punctul central al interiorului. Spațiul în plan deschis urmează holul cu înălțime dublă de la intrarea principală și conține mobilier la comandă care urmează forma curbată a clădirii.

Bucătăria comună și zona de lounge au fost aranjate în jurul unui nucleu central care conține o bibliotecă, o sală de consiliere privată, lift și toalete. Perdelele pot fi trase pentru a separa spațiile comune în plan deschis.

O înălțime dublă curbată scară se cuibărește în peretele exterior și duce la etajul de deasupra, care găzduiește săli suplimentare de consiliere și un lounge care poate fi folosit și ca spațiu de yoga.

Etajul al doilea are o zonă de relaxare care se deschide spre un acoperiș terasă înfășurate în jurul perimetrului nivelului superior, cu pereți de parapet înclinați, adăugând un sentiment de intimitate.

Zona de lounge cu ferestre geometrice de la Studio Libeskind
Centrul dispune de spații comune în plan deschis dispuse în jurul unui nucleu central

Designerul de grădină Maggie Keswick Jencks a stabilit Caritatea lui Maggie alături de soțul ei, critic de arhitectură Charles Jencksdupă ce a fost diagnosticată cu cancer la sân.

Keswick Jencks a murit în 1995 înainte ca primul Maggie’s Center să fie finalizat și Jencks a continuat moștenirea soției sale cu decenii înainte. decedat în 2019.

Libeskind spune că simte o legătură personală cu Maggie’s Royal Free pentru că era prieten apropiat cu cuplul.

„Am avut o abordare foarte personală (a designului) pentru că Maggie și Charles Jencks erau foarte buni prieteni de-ai mei”, a spus el. „Acesta este probabil ultimul proiect discutat în detaliu cu (Charles).”

Camera de consiliere în lemn de la Maggie's Royal Free
Camerele de consiliere oferă spațiu privat liniștit

Libeskind a fost unul dintre primii arhitecți căruia i s-a cerut să proiecteze un Centru Maggie atunci când a fost fondată organizația de caritate. Dar de-a lungul anilor, problemele cu alte două locații au însemnat că proiectele au eșuat.

Când a fost propus amplasamentul de la Royal Free Hospital, Libeskind a fost dornic să înceapă să lucreze la proiect, în ciuda locației sale neobservate.

„Mi s-a dat acest site și mi-au spus: „De ce nu așteptăm să luăm un site pe stradă, un loc foarte vizibil?””, a explicat arhitectul. „Am spus: „Nu, să luăm acest site chiar acum, este disponibil”. Și s-a dovedit a fi un site grozav.”

„Este cu siguranță o clădire diferită de cea pe care aș fi făcut-o acum 25 de ani”, a adăugat Libeskind. „Timpurile se schimbă și înțelegerea ta asupra arhitecturii se dezvoltă și ea. Cred că clădirea mea inițială era mai degrabă o cutie, mai liniară și cu un aspect mai funcționalist.”

Zona de lounge cu scaune albastre și verzi
S-au adăugat perdele în zone separate în plan deschis

Directorul executiv al Maggie, Laura Lee, i-a spus lui Dezeen că deschiderea Maggie’s Royal Free a determinat Spitalul Royal Free să-și mărească facilitățile de îngrijire a cancerului și să creeze un nou centru în parcarea adiacentă.

„Ceea ce este incredibil este că Daniel a inspirat spitalul să se gândească la propriile medii și la felul în care au grijă de oamenii bolnavi de cancer”, a spus ea. „Ei și-au propus acum misiunea de a construi un nou centru de cancer vizavi de ușa noastră din față”.

„Nu numai că avem o clădire care poate oferi îngrijirea de care are nevoie Maggie, dar Daniel a inspirat spitalul să se gândească la modul în care mediul său construit poate ajuta la sprijinirea persoanelor cu cancer și a celor care lucrează în el”.

Interiorul Maggie's Royal Free de Studio Libeskind
Centrul își propune să fie un spațiu primitor pentru bolnavii de cancer

Centrele Maggie finalizate anterior în Marea Britanie includ o clădire îmbrăcată în oglindă din Southampton de studioul britanic AL_A și o structură din lemn umplută cu plante în Leeds de Heatherwick Studio.

Alte proiecte recente ale Studio Libeskind includ un bloc de locuințe sociale unghiulare din New York și Memorialul olandez al numelor Holocaustuluicare prezintă un labirint de pereți de cărămidă.

Fotografia este de Fotografia Hufton și Crow.


Credite de proiect:

Arhitect design: Studio Libeskind
Arhitect asociat: Arhitectura Magma
Arhitect peisagist: Parteneri Martha Schwartz
Antreprenor general: Sir Robert McAlpine
Inginer structural: Expediție
Inginer mecanic și inginer electrician: Buro Happold
Consultant de incendiu: Buro Happold
Consultant achizitii mobilier: Coexistenţă

Vrei sa construiesti?

Echipa noastra de ingineri si arhitecti se focalizeaza pe proiecte industriale si ansambluri rezidentiale, mall-uri ,etc. Daca NU vrei o simplă casă, te invit sa folosesti pagina noastră de CONTACT si pe pagina noastra de SERVICII . Nu uita ca mai jos vei gasi alte mii de articole despre ce cauti, asa ca aruncă o privire mai jos!

Sursa- Credit dezeen – . https://www.dezeen.com/2024/02/02/maggies-centre-royal-free-studio-libeskind-london/

Leave the first comment

Cuprins articol

Citeste si asta:

about me

Colegi ingineri si arhitecti din biroul utopian de arhitectura

Echipa Biroului nostru de Arhitectura UTOPIAN este specializată pe lucrări de industriale , proiecte de blocuri, hale metalice, etc…
Dar vom avea aici si un magazin de unde puteti să vă cumpărați proiecte de case cu toate specialitățile ( Arhitectură, Rezistantă, Drumuri, Instalații, Avize).
Dacă vă interesează ,nu ezitati sa completati formularul de pe pagina noastra de contact!

ing. Neagu Catalin

Cauta pe site

Ne găsesti pe internet!

Vrei noutati si reduceri ?

Aboneaza-te la newsletterul nostru ca sa fii informat cand oferim reduceri de pret!

Articole de citit

Category

tags

FiI primul ce află!

Oferim reduceri si noutăți pe site, așa că abonează-te ca să fii primul ce află de ele!

Nu mersi